Zoek je een ruimte?

De locatie van Sofia Sparla ligt op 2 minuten lopen van het station in Hilversum. Heel centraal dus in het land. Het is precies goed geschikt voor een klein team-overleg, een creatieve sessie met collega’s of een meeting met familie.
De studio ligt aan de straat; rustig, maar toch ook wat levendigheid met een Turkse bakker aan de overkant, kaasmakerij en groenteboer als buren. Er staat een grote tafel, het is er licht en ademt een warme sfeer uit. Natuurlijk staat koffie/thee (of eventueel andere drankjes) klaar voor gebruik en is er een goede wifi-aansluiting.

Mocht je een leuke creatieve workshop willen organiseren, neem dan contact met me op. De eerste keer is de huur dan gratis, als ik mee mag doen ;-).

Je kunt deze ruimte per dagdeel huren. Eventueel samen te boeken met een kookworkshop of lunch.

Waar: Larenseweg 15 te Hilversum
Aantal personen: tot 6-12
Duur: dagdeel (4 uur) of een deel ervan.
Kosten indicatie:  €50,00-€75,00 (ex btw voor bedrijven; incl. btw voor particulieren) incl. koffie/thee.

Kookworkshops in de studio

Bij onze gezellige kookstudio in Hilversum heb je de mogelijkheid om samen te koken en te genieten van diverse menu’s. Onze kookworkshops zijn geschikt voor groepen van 8 tot 15 deelnemers. Zodra je aankomt, krijgt iedereen een welkomstdrankje en een uitleg van de workshop. Daarna gaat iedereen aan de slag met een recept, en samen werken we toe naar een smakelijk buffet of een heerlijk 3-gangenmenu. Dit wordt vervolgens aan een prachtig gedekte tafel gezamenlijk genuttigd.

We bieden verschillende thema’s aan om uit te kiezen, waaronder:

  • Midden-Oosten Mezze (tapas)
  • Japans 3-gangenmenu
  • Aziatische tapas
  • Italiaans 4-gangenmenu
  • Thais menu
  • Sushi
  • Indonesische vegetarische rijsttafel
  • Spaanse tapas
  • High Tea

Laat ons weten welk thema je het meest aanspreekt, en we zorgen ervoor dat je een geweldige culinaire ervaring hebt!

Waar:
-Larenseweg 15 te Hilversum (vanaf 8 personen)
Aantal personen: 8-17 personen.
Duur: gemiddeld 3,5-4 uur
Kosten indicatie:  €60-€65,00 p.p. inclusief drankjes. (€55,00 voor sushi, vanaf 10 personen)

Paas Workshops

Een Paasei maken is nog best wel een uitdaging. Maar we hebben twee leuke manieren ontwikkeld, zodat het voor iedereen in deze workshop goed te doen is. We maken een ‘mandje’ van een groot half paasei. En daarnaast is er alle tijd voor het maken van verschillende bonbons met vulling. Denk aan marsepein, ganache of praliné. Met de zelfgemaakte bonbons vullen we ons mandje en alles wordt mooi verpakt. Deze workshop duurt 2,5 uur.

We hebben ook een kortere Paasworkshop in de aanbieding. Dit is een leuke kennismaking met chocolade, waarin we chocolade proeven, tempereren en waarbij we een paasei gaan ‘opspuiten’ en versieren. Ook hier hebben we nog tijd voor wat extra bonbons, die je meeneemt in een zakje. Deze workshop duurt 1,5 uur.

Proeverij
Natuurlijk wordt er veel geproefd en leg ik uit hoe chocolade gemaakt wordt. Wat is het verschil tussen de ene en de andere reep? Hoe moet ik proeven?

De workshop is uitermate geschikt als vrijgezellenfeestje, team-uitje of team-building, omdat er samen gewerkt dient te worden en omdat chocolade áltijd gezelligheid betekent.

Online lessen
Wij hebben nu ook online workshops ontwikkeld, wat natuurlijk begon als noodzaak, maar geloof ons: dikke pret!

Covid19
We nemen het virus serieus en blijven op onze hoede betreft de groepsgrootte en mogelijkheden. Daarom leveren we meer maatwerk en is er intensief overleg. Schroom niet om contact op te nemen met Sofieke.

Waar:
-Larenseweg 15 te Hilversum (6-12 personen)
Duur: 1,5 of 2,5 uur
Kosten indicatie:  €35 p.p. voor de 1,5 uur en €45,00 p.p. voor de 2,5 uur. inclusief koffie/thee

Online Sushi Workshop

Online

Het is heerlijk lekker druk geweest de afgelopen maanden. Ik heb vele groepen online mogen verwelkomen en dat was echt gezellig én leerzaam. Online lesgeven is nog steeds een relatief nieuwe manier om de mensen te bereiken, maar het blijkt in sommige gevallen gewoon echt goed te werken. De bonbonpakketten en de bonbonworkshop daar aan vast zijn een waar succes gebleken. Het is natuurlijk altijd al leuk om een mooi cadeau thuisgestuurd te krijgen. Vervolgens gezamenlijk worstelen om er iets lekkers mee te maken is leuk, gezellig, grappig soms en ook veilig -zo in eigen huis. Het vraagt naar meer binnen de virtuele muren van Sofia Sparla. 

Sushi workshop

Nu heb ik ook de sushi workshop eindelijk in een vorm weten te gieten die werkt online. En die zelfs heel goed werkt! Ik heb inmiddels een paar groepen ‘gedraaid’ en het is een feest. Hoe gaat dat dan?

Normaal gesproken doe ik voor een sushi workshop alle voorbereidingen als rijst koken, tafel dekken en andere ingrediënten snijden. Je zit dan aan een lange tafel met je vrienden of collega’s en maakt de sushi onder begeleiding van mij.

Online is het net even anders. Ik stuur je ook een mooi pakket toe, met de basis die je nodig gaat hebben. Daarnaast vind je instructies om zelf de rijst te koken, boodschappen te doen en tafel te dekken. Heel overzichtelijk allemaal. Niet moeilijk, maar je moet het wel even doen.

Het voordeel van deze online workshop, is dat mijn handelingen heel goed te zien zijn. De camera staat goed opgesteld in 2 standen, zodat elke stap heel duidelijk is. Nog een voordeel is dat je de ingrediënten geheel naar je eigen smaak kunt sturen, aangezien je zelf boodschappen gaat doen.

Daarnaast is er ook in een online workshop genoeg ruimte om leuke anekdotes te vertellen, iets meer over het ontstaan van sushi te vernemen en ook nog uitgebreid bij te kletsen met de anderen.

Mijn ervaring is dat deze workshop echt leuker is als je met minimaal 2 personen aan de slag gaat in één huishouden. Om dit te bevorderen heb ik ook 2-persoons pakketten die je kunt bestellen. De prijs is een stuk voordeliger. Samen de voorbereidingen doen draagt al bij aan de gezelligheid.
Kijk even voor meer informatie naar de Online Sushi workshop in mijn shop.

Nieuw:

Je kunt nu ook met 2 personen meedoen met een workshop die ik in de agenda gepland heb, door je in te schrijven en een 2-persoons pakket te bestellen. Zie de agenda voor de data. 

Witte chocolade

Dit is de witte chocolade die ik gebruik in mijn DIY Bonbon Boxen.

Het is een Biologische en duurzame chocolade die lokaal geproduceerd wordt door Chocolatemakers in Amsterdam. Dat vind ik belangrijk; maar op de eerste plaats moet het natuurlijk lekker zijn. En dat is het.

De witte chocolade is heel vol en romig van smaak. Een goede balans van zoet, vol en zacht. Perfect voor de vulling waar we ‘m voor gebruiken.

Nu krijg ik met enige regelmaat een mailtje van klanten. Ze hebben zo’n mooie box thuisgestuurd gekregen en zijn verrast dat de witte chocolade helaas in duizend kleine stukjes aangekomen was. Bij deze: dat hoort zo.