sinaasappeltaart


In mijn omgeving wordt ik vaak gevraagd om een taart te bakken als er iemand jarig is. Of eigenlijk moet ik dat anders zeggen: ik bied het zelf meestal aan. Taarten bakken ontspant me. Maar ze moeten niet te moeilijk zijn! Zoals deze glutenvrije sinaasappeltaart. Die zit al een hele tijd in mijn repertoire en ik kom er net achter dat ik ‘m nog niet eens in een blog genoemd heb! Hoogste tijd dus.

Vanille roomijs maken

Wauw, wat was het lekker warm gisteren. Het vroeg gewoon om een ijsje. En waarom niet een zelfgemaakt vanille-ijsje?
Het leuke van veel in de keuken staan is dat je uiteindelijk ook veel aan ingrediënten over houdt, wat je weer motiveert om met iets anders aan de slag te gaan. In dit geval was het een halve liter slagroom, die ik teveel gekocht voor het maken van slagroomsoesjes. In het volgende geval zal ik 4 eiwitten overhouden, waar ik straks heerlijke koekjes van ga bakken, die ook best lekker smaken met vanille-roomijs. En het klokje is dan weer rond.

fudge on friday; een gezond alternatief.


Originele fudge is gemaakt met (veel) suiker en wordt bereid door de suikermassa tot een bepaalde temperatuur te verhitten en dan tijdens afkoeling flink te kloppen. Dit maakt het erg moeilijk om een mooie, romige massa te verkrijgen. Binnenkort, misschien, een recept daarvan. Maar nu eerst een gezond alternatief voor fudge, die wat beter aansluit bij de mensen die willen afvallen en bewust wat minder suiker willen eten. Een heel eenvoudig en klein receptje, die je met alle gemak van de wereld kunt verveelvoudigen.

‘healthy’ fudge

‘Do it Yourself’ Bonbon-box

Met een ‘Do it Yourself’ Bonbon-box ga je zelf aan de slag met het maken van een prachtig romig chocoladehart. Of een heerlijke combinatie van bonbons. Deze luxe box krijg je thuisgestuurd en we leveren er online-video-instructies bij, met praktische tips. Zodat het helemaal goed komt en je in korte tijd genoeg chocolade gemaakt hebt voor het hele gezin ;-). Of natuurlijk helemaal alleen voor jezelf.

Je leert o.a. ook hoe je eenvoudig chocolade smelt en tempereert..