Test madeleines 1: Larousse.

Direct met de deur in huis vallen; beginnen bij het begin: de klassieke Madeleines uit het boek van Larousse (‘Gastronomique’). Larousse beschrijft twee madeleine-recepten in zijn encyclopedie: de -volgens hem- klassieke versie en de Madeleines uit Commercy (Noord-Frankrijk), waar deze cakejes misschien wel oorspronkelijk vandaan komen..daar zijn de meningen verdeeld over. Het eerste recept heb ik getest en gaandeweg een beetje aangepast:

Blog weer online!

Daar is ie weer! Mijn blog is even uit de lucht geweest, maar nu herzien weer in de lucht. Ik heb de oude recepten wat opgepoetste en zal de komende weken meerdere oude post nog aanpassen en de wereld in slingeren.

Hieronder zul je een aantal lekkere recepten ontdekken en komen in de toekomst nieuwe blogs met handige tips en informatie over producten die ik gebruik. Het bleek dat mijn recepten wel degelijk gelezen werden! Daar kwam ik dus pas achter toen de blog even uit de lucht was.

Laat dus vooral een reactie of vraag achter. 😉

Cinnamon sugar pull-apart bread

Je hebt van die dagen..en soms helaas van die weken dat je moeilijk vooruit te branden bent. Zwaar hoofd, zware benen (eigenlijk alles zwaar) en gewoon de hele tijd moe. Deze dagen zijn het nu voor mij. Mijn oren zitten ook nog eens dicht, waardoor het helemaal lijkt alsof de wereld zich verkleint heeft naar een paar vierkante meter. En dat in Corona-tijd.. de wereld is dan al zo klein.

En daar komt mijn redder in nood (Roger, wie anders) met een recept aan zetten, die hij van de blog van Joy the Baker heeft geplukt. Cinnamon Sugar Pull apart bread.