Eén van de populairste kookworkshops in de studio is wel Italiaans koken.
Niet zo gek, want de Italiaanse keuken is erg geliefd in Nederland. Met de relatief eenvoudige smaken en gebruik van goede, pure ingrediënten, kun je zó veel kanten uit. In de studio van Sofia Sparla nemen we de tijd voor het maken van een 4-gangen menu.

Opbouw van de workshop

Iedereen helpt een handje mee. We verdelen onszelf over de recepten en gaan dan eerst allemaal een pastadeeg maken. Als deze in de koelkast rust, gaan we de recepten koken. Iedereen krijgt de verantwoordelijkheid voor een gang: koken, op de borden verdelen, uitserveren en weer opruimen. Tussen de gangen door leggen we de laatste hand aan de gerechten. Een beetje ‘restaurantje spelen’, maar dan zonder de stress van een professionele keuken.

We starten met wat anti-pasti: kleine gerechtjes als een voorgerecht. We maken vervolgens onze eigen pasta (prima piatti). Daarna komt het vleesgerecht (secundi piatti), met wat ‘contorni’ (bijgerechten). En natuurlijk een feestelijke afsluiting: het dessert (dolci). Al met al een keur aan recepten die je thuis ook eens kunt serveren. Zeker weten een succes; ook bij de kleintjes. Ben je benieuwd? Zoek je wat inspiratie voor de feestdagen? Kom dan gezellig meekoken! Voor meer informatie: stuur me een berichtje!


Waar: in de kookstudio: Larenseweg 15 Hilversum
Wanneer: Kijk in de agenda voor actuele data. Of plan met je eigen groep een datum.
Aantal personen: 8-14 personen
Kostenindicatie: €60 pp inclusief drankjes, ex 9% btw.
Meer personen? Sofia komt ook op locatie (in overleg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *