Ik ben Sofieke (of Sofia, dat ben ik ook). Geboren uit creatieve genen en als kind -naar ik heb vernomen- in een grote ketel chocolade gevallen: voor altijd verslaafd. Mijn leven is een heerlijke voortdurende zoektocht naar lekker eten en chocolade in het bijzonder.

In 2008 besloot ik mijn eigen bedrijf op te richten. Dat moest natuurlijk mijn twee liefdes beslaan: kunst en koken. Hoe – daar zou ik wel achter komen. Niks bedrijfsplan; gewoon doen. En ik ben erachter gekomen hoor! Ik ben decoratie-schilder geweest, heb tekenles gegeven, illustraties gemaakt, ben als chocolatier en kok aan de slag gegaan en ben niet meer gestopt. Nu doe ik alweer jaren wat ik het liefste doe: kooklessen geven.

Koken is creatief en brengt samen; koken is ontspannen, maakt enthousiast en in een workshop is er ruimte om mensen te zien, naar ze te luisteren en met ze op ontdekkingstocht te gaan. Dat is precies waarom ik zo hou van mijn vak!

online workshop

Sinds 2020 is het vaak lastig geweest om fysiek bij elkaar te komen. Dat heeft ons creatief gemaakt en we hebben twee nieuwe initiatieven ontwikkeld: online workshops en de ‘workshop in a box‘ (een los te bestellen box met video-instructies). En al voelde ik wat weerstand in het begin; het is echt leuk! De komende tijd zijn we van plan regelmatig nieuwe (online) activiteiten en pakketten toe te voegen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Daarnaast zijn we een nieuwe weg in geslagen: video-instructies op youtube zijn gratis te bekijken. Abonneer je en je zult niets missen!