Zaterdag 27 mei- Mezze workshop
Sluit de week af met een heerlijk ontspannen workshop Midden Oosten Tapas maken; ofwel: Mezze. Deze veelzijdige keuken met wortels uit Libanon, maar ook Griekenland, vormt de basis van de heerlijke gerechten die we gaan maken op de vrijdagavond. Hummus, falafel, pita, kofta.. Breng de zon op tafel!
We zijn ongeveer 1,5 uur bezig in de keuken. Ieder maakt een gerecht; of misschien wel twee en serveert deze samen met de rest op tafel. Tussendoor kijk je eens bij de ander, drink je een wijntje of blader je in een kookboek. We maken het gezellig.


Start: 18:00-21:30u 
Plaats: Larenseweg 15 Hilversum (paar parkeerplaatsen aanwezig)
Aantal deelnemers: 8-12 
Price: €60 incl. drankjes
Meer info/aanmelding: info@sofiasparla.nl 

Zaterdag 17 juni 2023- bonbonworkshop
Een uitgebreide bonbonworkshop vandaag, waarbij we net even wat dieper op de chocolade in kunnen gaan. De workshop zit volgepakt met lekkere vullingen, maar ook met verschillende technieken. Je mag me de oren van het hoofd vragen, maar je kunt ook genieten van de middag, de gezelligheid en de grote doos bonbons die je na afloop mee naar huis krijgt.

De workshop begint om 15.00u, waarbij we je ontvangen met koffie/thee en een proeverijtje. Vervolgens gaan we snel aan de slag, met het maken van de vullingen voor roomtruffels, ganache, marsepein en nog veel meer. Ik laat jullie de trucjes zien om de chocolade goed op temperatuur te krijgen, zodat we de vullingen kunnen verwerken in mooie bonbons. Alle bonbons verdelen we over de groep.

Tijd: 15:00-17.30u 
Place: Larenseweg 15 Hilversum
Aantal personen: 8-12 
Prijs: €40 incl. koffie/thee
Meer info/deelname: info@sofiasparla.nl 

Zaterdag 24 juni 2023- Sushi workshop

In de kookstudio van Sofia Sparla ga je sushi maken, maar ook eerst alles voorbereiden. Rijst koken, vis fileren en snijden, groenten snijden, tamago bakken, etc. Dit alles om een keur aan verschillende soorten sushi te maken én op te eten. Je loopt de deur uit loopt met een volle maag, maar ook met voldoende kennis zodat je thuis je eigen sushi-parties kunt houden. 
De workshop start om 18.00 uur met een drankje en korte uitleg. Vervolgens schort aan en aan de slag. Ieder krijgt een taak: tafel mooi dekken, ingrediënten voorbereiden of de rijst op smaak brengen. Het echte werk begint natuurlijk aan tafel. Onder het genot van een drankje ga je diverse sushi maken: nigiri, maki, futomaki, inside out: het komt allemaal voorbij en wordt allemaal ook opgegeten. 
Mocht er nog wat over zijn, dan gaat dat natuurlijk mee naar huis.

Time: 18:00u-21.30u
Place: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
participant: 8-14
Price: €55 incl. drankjes.
more info: info@sofiasparla.nl

Vrijdag 30 juni 2023– Thais koken
Wie zelf wel eens in Thailand is geweest weet hoe zonnig en intens de smaken zijn van de Thaise keuken. Limoenblad en Laos; citroengras en de pittige ‘birds eye’ pepertjes; basilicum en koriander.. en niet te vergeten kokos. Duizelingwekkend veel smaken op een eenvoudige, gebalanceerde manier samengebracht. Dat is Thais eten waar iedereen blij van wordt.
Zelfgemaakte currypasta, diverse specerijen en verse kruiden, Aziatische groenten, heerlijke loempia’s.. het komt allemaal aan bod! We maken veel vegetarische gerechten, maar zeker ook eentje met vis en/of vlees. Dus voor ieder wat wils en je gaat met een lijst met recepten naar huis, die zeker nog eens aan bod gaan komen! Zie ik je dan?


Hoe laat: 18:00u-21:00u
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 8-12
Kosten: €60 inclusief drankjes
Aanmelden: info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)


Friday 30th of june 2023Thai cooking
Anyone who has ever been to Thailand knows how sunny and intense the flavors of Thai cuisine are. Lime Leaf and Galangal; lemongrass and the spicy ‘birds eye’ peppers; basil and coriander.. not to mention coconut. A dazzling array of flavors brought together in a simple, balanced way. That’s Thai food that makes everyone happy.
Homemade curry paste, various spices and fresh herbs, Asian vegetables, delicious spring rolls… it’s all covered! We make many vegetarian dishes, but certainly also one with fish and/or meat. So something for everyone and you will go home with a list of recipes, which will certainly be made again! Will I see you then?

Time: 16:00u-20.00u (friday 18:00-21:30)
Place: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
participant: 8-12
Price: €60 including drinks
more info: info@sofiasparla.nl

Zaterdag 15 juli 2023 Aziatische tapas

De Aziatische keuken is momenteel nog steeds mijn lievelings keuken om te eten en te maken. Of het nu gerechten zijn uit Vietnam, Japan of Thailand.. je kunt me er wakker voor maken. Deze workshop bestaat uit een grote diversiteit aan gerechtjes, die we allemaal gaan proeven. Een tapas-maaltijd dus, maar met Aziatische roots. Denk aan Gyoza uit Japan, viskoekjes uit Thailand of Vietnamese loempia’s, futomaki sushi.. een greep.
Je gaat naar huis met een goed gevulde maag en een lijst met recepten die altijd nog eens van pas gaan komen.

Hoe laat: 16:00u-20.00u (zaterdag: 18:00-21.30u)
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 8-12
Kosten: €60 inclusief drankjes
Aanmelden: info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)

Hieronder de agenda die wekelijks bijgewerkt wordt. Mocht je met een eigen groep willen komen, dan is het handig om hieronder alvast te kijken of de dag vrij is.
Rood= bezet Paars=open workshop