Zondag 3 maart 2024 Italiaans 4 gangen menu
Vrijdag 17 mei 2024 (18.00-21.30u)
De Italiaanse keuken is populair in Nederland. Pasta, pizza.. we hebben het allemaal wel eens gegeten. Tijdens deze kookworkshop gaan we net een stapje verder: met goede basis ingrediënten maken we een 4-gangen menu zoals dat in Italië gewoon is. We starten met wat anti-pasti: kleine gerechtjes als een voorgerecht. We maken vervolgens onze eigen pasta als een eerste gerecht. Daarna komt het vleesgerecht, met wat ‘contorni’ (bijgerechten). En natuurlijk een feestelijke afsluiting. Al met al een keur aan recepten die je thuis ook eens kunt serveren. Zeker weten een succes; ook bij de kleintjes. Ben je benieuwd? Zoek je wat inspiratie voor de feestdagen? Kom dan gezellig meekoken! Voor meer informatie: stuur me een berichtje!

English: Please feel welcome to join us in cooking a nice 4-course menu. Tasty and beautiful!
You get to make pasta, pesto and more! Small groups in a small kitchen.. hands on, but a lot of fun and a good way to learn and meeting new people. For more information, please contact me.

Hoe laat: 17:00-20.30u
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 8-12
Kosten: €60p.p. inclusief drankjes
Aanmelden: info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)

Vrijdag 8 maart 2024- Spaanse tapas
Zondag 9 juni 2024 (17:00-20.30u)
Nu de winter zijn laatste koude dagen aan het verwerken is, kijken we allemaal reikhalzend uit naar de zon. Ergens ver weg in ons geheugen roepen we de vakantiedagen op in Spanje. Wandelen, liggen op het strand én: de heerlijke Spaanse Tapas die overal in overvloed aanwezig zijn. Origineel krijg je ze geserveerd bij elk drankje, maar de Tapas zijn ook heel goed te eten als een volledig menu: je besteld een tafel vol gerechten en deelt ze met elkaar.
In dit geval bestellen we niets, maar gaan we zelf aan de slag. In tweetallen ga je 1-2 gerechten maken. Denk aan albondigas, coca de recapte (spaanse pizza), tortilla, gamba’s, aioli, crema catalana en nog meer.
Na 1,5 uur gezellig koken, is de volle tafel een feit en kunnen we genieten van de hapjes.
Deze recepten zullen nog vaker van pas komen tijdens één van de feestelijke gelegenheden die er in de toekomst door jou georganiseerd gaan worden. Beloofd.

English: Please feel welcome to join us in cooking a table full of festive recipes. Tasty and beautiful!
Like albondigas, gammas, tortilla, crema catalana, and more. Small groups in a small kitchen.. but a lot of fun and a good way to learn and meeting new people. For more information, please contact me.


Hoe laat:18:00u-21:30u
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 8-12
Kosten: €60p.p. inclusief drankjes
Aanmelden: info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)

Zondag 17 maart 2024- Paasbonbonworkshop
Een uitgebreide bonbonworkshop vandaag, waarbij we net even wat dieper op de chocolade in kunnen gaan. Thema: Pasen. We gaan vandaag een half Paasei omtoveren tot een mooi paasmandje, die we vullen met zelfgemaakte bonbons en paaseitjes. Met deze workshop gaan we net iets dieper in op de technieken, dus het vraagt wat aandacht. Om die reden is de workshop niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.
De workshop begint om 15.00u, waarbij we je ontvangen met koffie/thee en een proeverijtje. Vervolgens gaan we snel aan de slag, met het maken van het Paasei en de vullingen. Ik laat jullie de trucjes zien om de chocolade goed op temperatuur te krijgen, zodat we de vullingen kunnen verwerken in mooie bonbons. Alle bonbons verdelen we over de groep. Maar je Pasei maak je natuurlijk helemaal op je eigen manier.

Tijd: 15:00-17.30u 
Place: Larenseweg 15 Hilversum
Aantal personen: 8-12 
Prijs: €45p.p. incl. koffie/thee
Meer info/deelname: info@sofiasparla.nl 

Maandag 1 april 2024- High tea

Tijdens deze 2e Paasdag gaan we dit keer eens niet naar een meubelzaak of Ikea, maar genieten we van een heerlijke zelfgemaakte High tea. Sommige zul je herkennen uit de klassieke Engelse hij tea (zoals de scones) en andere broodjes zijn gewoon ongelofelijk lekker en dus ook onmisbaar (zoals de Scandinavische Kanelbullar). Al met al is er voor ieder wat lekkers.
Een lekkere combinatie van zoete en hartige gerechten die een ervoor zorgen dat je met een gevulde maag naar huis gaat. Hoe meer deelnemers, des te meer variatie, dus meld je aan!

En omdat het een high tea is, zetten we met aandacht 3 soorten thee.


Tijd: 13:00-16.00u 
Place: Larenseweg 15 Hilversum
Aantal personen: 8-14
Prijs: €50p.p. incl. koffie/thee/fris
Meer info/deelname: info@sofiasparla.nl 

Zaterdag 6 april 2024Thaise kookworkshop
Zaterdag 29 juni 2024
Onderstaande tekst is toevallig in het engels, maar we gaan het gewoon in twee talen doen als het nodig is 😉

Anyone who has ever been to Thailand knows how sunny and intense the flavors of Thai cuisine are. Lime Leaf and Galangal; lemongrass and the spicy ‘birds eye’ peppers; basil and coriander.. not to mention coconut. A dazzling array of flavors brought together in a simple, balanced way. That’s Thai food that makes everyone happy.
Homemade curry paste, various spices and fresh herbs, Asian vegetables, delicious spring rolls… it’s all covered! We make many vegetarian dishes, but certainly also one with fish and/or meat. So something for everyone and you will go home with a list of recipes, which will certainly be made again! Will I see you then?

Time: 18:00-21:30u
Place: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
participant: 8-12
Price: €60p.p. including drinks
more info: info@sofiasparla.nl

Zondag 21 april 2024- bonbonworkshop
Een uitgebreide bonbonworkshop vandaag, waarbij we net even wat dieper op de chocolade in kunnen gaan. De workshop zit volgepakt met lekkere vullingen, maar ook met verschillende technieken. Je mag me de oren van het hoofd vragen, maar je kunt ook genieten van de middag, de gezelligheid en de grote doos bonbons die je na afloop mee naar huis krijgt.

De workshop begint om 15.00u, waarbij we je ontvangen met koffie/thee en een proeverijtje. Vervolgens gaan we snel aan de slag, met het maken van de vullingen voor roomtruffels, ganache, marsepein en nog veel meer. Ik laat jullie de trucjes zien om de chocolade goed op temperatuur te krijgen, zodat we de vullingen kunnen verwerken in mooie bonbons. Alle bonbons verdelen we over de groep.

Tijd: 15:00-17.30u 
Place: Larenseweg 15 Hilversum
Aantal personen: 8-12 
Prijs: €45p.p. incl. koffie/thee
Meer info/deelname: info@sofiasparla.nl 

Vrijdag 19 april 2024 Indonesische rijsttafel- vegetarisch

Ben je geïnteresseerd in de veelzijdige Indonesische keuken en wil je leren hoe je heerlijke vegetarische gerechten kunt bereiden? Dan hebben we goed nieuws voor je! We organiseren een leerzame en smakelijke vegetarische Indonesische kookworkshop in onze kookstudio vlakbij het centraal station van Hilversum.

Tijdens deze kookworkshop zul je onder begeleiding van Sofia de geheimen van de Indonesische keuken ontdekken en leren hoe je authentieke gerechten zonder vlees kunt bereiden. Het wordt een interactieve en gezellige, laagdrempelige ervaring waarbij je de kans krijgt om zelf aan de slag te gaan en je culinaire vaardigheden te verbeteren.
De workshop is geschikt voor iedereen die lekker wil koken. Of je nu een ervaren kookliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de Indonesische keuken, je bent van harte welkom om deel te nemen.
ENGLISH: Please feel welcome to join us in cooking a full vegetarian Indonesian menu. Tasty and beautiful! Small groups in a small kitchen.. but a lot of fun and a good way to learn and meeting new people. For more information, please contact me.

We maken een rijsttafel met diverse gerechten, pittig en minder pittig. Voor ieder wat wils.

Hoe laat:18:00u-21:30u
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 8-12
Kosten: €60p.p. inclusief drankjes
Aanmelden: info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)

Zondag 19 mei 2024 -Aziatische tapas
De Aziatische keuken is momenteel nog steeds mijn lievelings keuken om te eten en te maken. Of het nu gerechten zijn uit Vietnam, Japan of Thailand.. je kunt me er wakker voor maken. Deze workshop bestaat uit een grote diversiteit aan gerechtjes, die we allemaal gaan proeven. Een tapas-maaltijd dus, maar met Aziatische roots. Denk aan Gyoza uit Japan, viskoekjes uit Thailand of Vietnamese loempia’s, futomaki sushi.. een greep.
Je gaat naar huis met een goed gevulde maag en een lijst met recepten die altijd nog eens van pas gaan komen.
English: Please feel welcome to join us in cooking a table full of festive recipes. Tasty and beautiful!
Like Gyoza, fish cookies, spring rolls, sushi, etc. Small groups in a small kitchen.. but a lot of fun and a good way to learn and meeting new people. For more information, please contact me.

Hoe laat: 17:00-20.30u
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 8-12
Kosten: €60p.p. inclusief drankjes (per 1 januari gaat de prijs met €5 omhoog).
Aanmelden: info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)

Hieronder de agenda die wekelijks bijgewerkt wordt. Mocht je met een eigen groep willen komen, dan is het handig om hieronder alvast te kijken of de dag vrij is.
Rood= bezet Paars=open workshop


Vrijdag 31 mei 2024 Japans menu

Aziatisch eten wordt steeds populairder in Nederland. Natuurlijk omdat de wereld steeds kleiner wordt en we ontdekken hoe mooi gebalanceerd de gerechten kunnen zijn. Daarnaast zijn de winkels steeds uitgebreider en kunnen we dus ook zonder problemen bijna alles wel krijgen.
Japans eten kennen we vooral in de vorm van sushi. Heerlijke hapjes vol smaak en structuur. In dit Japanse 3-gangen menu maken we ook sushi, maar het is een onderdeel en geen hoofdzaak.
Verder worden er diverse sauzen gemaakt, die we gebruiken om de gerechten de typische Japanse smaak te geven. Denk aan kip teriyaki of miso-aubergine. We sluiten de de workshop af met een homemade matcha-ijs en luchtige cake. Een aanrader! Als groep verdelen we onszelf over de diverse gerechten. Je werkt altijd in tweetallen en maakt dan 1-2 gerechten voor de rest van de groep. Maar natuurlijk zijn er momenten dat je mee kunt kijken met een gerecht wat je niet maakt.

ENGLISH: You get to dive into the Japanese kitchen, where we’ll make different sauces, to marinate our tasty dishes. Of course we’ll prepare some sushi, but it will be just a part of the first course. Sushi and corn fritters to start with, chicken teriyaki, miso eggplant and veggies with a tahini sauce as a main course. And a homemade matcha ice cream with cake as a dessert. A light menu. But an explosion of taste. This menu is suitable for vegetarians but not for vegan in this workshop.
Small groups in a small kitchen.. but a lot of fun and a good way to learn and meeting new people. For more information, please contact me.

Hoe laat:18:00u-21:30u
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 8-12
Kosten: €60p.p. inclusief drankjes
Aanmelden: info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)