Witte chocolade

Dit is de witte chocolade die ik gebruik in mijn DIY Bonbon Boxen.

Het is een Biologische en duurzame chocolade die lokaal geproduceerd wordt door Chocolatemakers in Amsterdam. Dat vind ik belangrijk; maar op de eerste plaats moet het natuurlijk lekker zijn. En dat is het.

De witte chocolade is heel vol en romig van smaak. Een goede balans van zoet, vol en zacht. Perfect voor de vulling waar we ‘m voor gebruiken.

Nu krijg ik met enige regelmaat een mailtje van klanten. Ze hebben zo’n mooie box thuisgestuurd gekregen en zijn verrast dat de witte chocolade helaas in duizend kleine stukjes aangekomen was. Bij deze: dat hoort zo.

Test madeleines 1: Larousse.

Direct met de deur in huis vallen; beginnen bij het begin: de klassieke Madeleines uit het boek van Larousse (‘Gastronomique’). Larousse beschrijft twee madeleine-recepten in zijn encyclopedie: de -volgens hem- klassieke versie en de Madeleines uit Commercy (Noord-Frankrijk), waar deze cakejes misschien wel oorspronkelijk vandaan komen..daar zijn de meningen verdeeld over. Het eerste recept heb ik getest en gaandeweg een beetje aangepast:

Madeleine.. jij cakeje van alle cakes!


Madeleine.. Stel je een licht-sponzig cakeje voor. De smaak van vanille en citroen-zest op de achtergrond, nootachtige botersmaak en een matglanzend uiterlijk. Lichtbruin en een voorzichtig krokante ‘bite’. Dit cakeje is een onderzoek waard. En met een madeleine maak je je geliefd! Altijd handig met Valentijn om de hoek.

Blog weer online!

Daar is ie weer! Mijn blog is even uit de lucht geweest, maar nu herzien weer in de lucht. Ik heb de oude recepten wat opgepoetste en zal de komende weken meerdere oude post nog aanpassen en de wereld in slingeren.

Hieronder zul je een aantal lekkere recepten ontdekken en komen in de toekomst nieuwe blogs met handige tips en informatie over producten die ik gebruik. Het bleek dat mijn recepten wel degelijk gelezen werden! Daar kwam ik dus pas achter toen de blog even uit de lucht was.

Laat dus vooral een reactie of vraag achter. 😉