Maandelijks wisselende kookworkshops.

De afgelopen tijd kreeg ik regelmatig de vraag of ik ook kookworkshops aanbied waar je individueel aan mee kunt doen. Dat is inmiddels zo ver: leuke kookworkshops met een wisselend thema. Je kunt je inschrijven met 1, 2 of 8 personen ;-).
Zie in de agenda de data tot zover.

In oktober bijvoorbeeld eentje, waarbij je de recepten op diverse feestjes nog goed kunt gebruiken. We gaan in oktober ook sushi maken en in november komt de Thaise workshop weer aan bod.

Zondag 16 oktober 2022- Mezze workshop 
Een Mezze workshop betekent dat we deze middag aan de slag gaan met het maken van verschillende tapas uit de Libanese, Palestijnse of Griekse keuken. Hummus; muhammara, falafel, etc. Perfecte gerechtjes om te serveren tijdens één van je feestjes. Beloofd: niet moeilijk, wel lekker. De gerechten zullen geschikt zijn voor vegetariërs. Wellicht maken we één gerecht met vis.
English: A Mezze-table with all tasty tapas from the Middle-east. Each of us will make a dish, with we will enjoy together. The workshop is suitable for vegetarians, but maybe we will make one dish with fish. If you are vegan, please let me know in advance.

Hoe laat: 16:00-19:30u (inloop vanaf 15:45u)
Waar: Larenseweg 15 Hilversum (er is beperkt parkeerruimte)
Hoeveel personen: 6-10 
Kosten: €55 inclusief drankjes
Aanmelden:info@sofiasparla.nl
(Na betaling ben je verzekerd van een plekje)

Wil je ook wat inspiratie opdoen? Of heb je gewoon behoefte aan wat gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen? Koken is altijd een goed idee! De workshop heeft als hoofddoel het koken gezellig te maken. De recepten zijn goed te doen en na afloop krijg je alle recepten via de mail thuisgestuurd.
Over het algemeen duurt het koken 1-1,5 uur. De totale workshop duurt 3-4 uur, want we nemen natuurlijk genoeg tijd om lekker te eten, te drinken en bij te kletsen.

Diverse kookworkshops

Inmiddels is de studio al een paar maanden aan het draaien met de workshops die jullie van mij gemeend zijn: Sushi- en chocolade workshops. Maar de kookstudio is nu eindelijk bijna gereed voor meer!

Na de zomervakantie gaan we starten met diverse kookworkshops. Denk aan gezellig samen een heel menu koken en natuurlijk afsluiten met een heerlijk diner. We zijn druk bezig met het samen stellen van geheel nieuwe menu’s. Denk aan een Aziatisch of Midden-Oosten tapas buffet. Of een drie gangen Italiaans menu. Japans is ook een optie.

We hebben plek voor ongeveer 12-14 personen. Maar ook met 8 personen ben je al welkom.

Vraag naar de mogelijkheden en kosten. We gaan voor een workshop op maat.
Voor meer informatie, mail naar: info@sofiasparl.nl

Zoek je een ruimte?

De locatie van Sofia Sparla ligt op 2 minuten lopen van het station in Hilversum. Heel centraal dus in het land. Het is precies goed geschikt voor een klein team-overleg, een creatieve sessie met collega’s of een meeting met familie.
De studio ligt aan de straat; rustig, maar toch ook wat levendigheid met een Turkse bakker aan de overkant, kaasmakerij en groenteboer als buren. Er staat een grote tafel, het is er licht en ademt een warme sfeer uit. Natuurlijk staat koffie/thee (of eventueel andere drankjes) klaar voor gebruik en is er een goede wifi-aansluiting.

Mocht je een leuke creatieve workshop willen organiseren, neem dan contact met me op. De eerste keer is de huur dan gratis, als ik mee mag doen ;-).

Je kunt deze ruimte per dagdeel huren. Eventueel samen te boeken met een kookworkshop of lunch.

Waar: Larenseweg 15 te Hilversum
Aantal personen: tot 6-12
Duur: dagdeel (4 uur) of een deel ervan.
Kosten indicatie:  €50,00-€75,00 (ex btw voor bedrijven; incl. btw voor particulieren) incl. koffie/thee.

Kookworkshops

Nu Sofia Sparla een eigen kookstudio heeft, kunnen we koken met groepen. Er zijn diverse menu’s mogelijk. Iedereen gaat aan de slag met een recept en we werken naar een mooi buffet of 3-gangen menu toe.
Denk aan de verschillende thema’s:

-Mezze/ tapas
-Japans
-Thais/Aziatisch
-Midden-Oosten
-high tea
-sushi

Online
Online hebben we nu de Sushi pakketten. Sushi maken online blijkt heel erg goed te werken. Je zit lekker aan tafel, kunt de stappen heel goed volgen en hebt alle tijd om tussendoor lekker te eten en gezellig bij te kletsen. Voor meer informatie: online sushi workshop Mocht je een ander idee hebben, neem dan vooral even contact op met Sofieke.

COVID19
We nemen het virus serieus en blijven op onze hoede betreft de groepsgrootte en mogelijkheden. Daarom leveren we meer maatwerk en is er intensief overleg. Schroom niet om contact op te nemen met Sofieke.

Waar:
-Larenseweg 15 te Hilversum (8-12 personen)
Aantal personen: in overleg
Duur: gemiddeld 3 uur
Kosten indicatie:  €45-60,00 p.p. inclusief drankjes.

Paas Workshops

Een Paasei maken is nog best wel een uitdaging. Maar we hebben twee leuke manieren ontwikkeld, zodat het voor iedereen in deze workshop goed te doen is. We maken een ‘mandje’ van een groot half paasei. En daarnaast is er alle tijd voor het maken van verschillende bonbons met vulling. Denk aan marsepein, ganache of praliné. Met de zelfgemaakte bonbons vullen we ons mandje en alles wordt mooi verpakt. Deze workshop duurt 2,5 uur.

We hebben ook een kortere Paasworkshop in de aanbieding. Dit is een leuke kennismaking met chocolade, waarin we chocolade proeven, tempereren en waarbij we een paasei gaan ‘opspuiten’ en versieren. Ook hier hebben we nog tijd voor wat extra bonbons, die je meeneemt in een zakje. Deze workshop duurt 1,5 uur.

Proeverij
Natuurlijk wordt er veel geproefd en leg ik uit hoe chocolade gemaakt wordt. Wat is het verschil tussen de ene en de andere reep? Hoe moet ik proeven?

De workshop is uitermate geschikt als vrijgezellenfeestje, team-uitje of team-building, omdat er samen gewerkt dient te worden en omdat chocolade áltijd gezelligheid betekent.

Online lessen
Wij hebben nu ook online workshops ontwikkeld, wat natuurlijk begon als noodzaak, maar geloof ons: dikke pret!

Covid19
We nemen het virus serieus en blijven op onze hoede betreft de groepsgrootte en mogelijkheden. Daarom leveren we meer maatwerk en is er intensief overleg. Schroom niet om contact op te nemen met Sofieke.

Waar:
-Larenseweg 15 te Hilversum (6-12 personen)
Duur: 1,5 of 2,5 uur
Kosten indicatie:  €35 p.p. voor de 1,5 uur en €45,00 p.p. voor de 2,5 uur. inclusief koffie/thee