Activiteit, Chocolade, Chocolade-technieken

Chocolade schilderijtjes

En toen viel in maart plotseling alles stil. Voor veel mensen onder ons. In de eerst week van de ‘intelligente lockdown’ nam ik me voor om eens iets nieuws te proberen: schilderen op chocolade. Chocolade schilderijtjes maken dus.

Ik ben met goede moed en totaal onwetend aan de slag gegaan en kwam er al snel achter dat het zo simpel nog niet was. Schilderen met pigmenten en chocolade confronteerde me met aardig wat technische moeilijkheden. In het begin schilderde ik met op kleur gebrachte cacaoboter die ik warm hield met een verf-föhn. Vooral de kwastjes schroeiden weg onder de hitte van de föhn. Later kleurde ik witte chocolade, maar daar liep ik weer tegen de ‘slappe’ kleuren aan. Het werd uiteindelijk een mix.

Later hield ik het ‘verf-pallet’ warm op een plaatje en lukte het me eindelijk om te schilderen wat ik wilde. Hieronder een selectie van de chocolade die ik verkocht op mijn webshop. Geniet ervan! En laat vooral horen of ik iets voor jou kan maken. Als de temperaturen weer onder de 25 graden zakken, ga ik opnieuw aan de slag.

Maar eigenlijk begint het nu pas.. want ik loop aan tegen een interessante discussie. Eenieder die deze chocolade kocht of cadeau kreeg vroeg zich af: Ga ik dit opeten? Of bewaren? Het nodigt niet uit tot opeten..het is mensengen om iets moois te bewaren. Maar het is wel eetbaar en ook de chocolade is van goede kwaliteit. Wat zou jij doen? En denk je dat hier een markt voor is? Ik ben er nog niet uit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply