En toen viel in maart plotseling alles stil. Voor veel mensen onder ons. In de eerst week van de ‘intelligente lockdown’
nam ik me voor om eens iets nieuws te proberen: schilderen op chocolade. Chocolade schilderijtjes maken dus.

Ik ben met goede moed en totaal onwetend aan de slag gegaan en kwam er al snel achter dat het zo simpel nog niet was. Schilderen met pigmenten en chocolade confronteerde me met aardig wat technische moeilijkheden. In het begin schilderde ik met op kleur gebrachte cacaoboter die ik warm hield met een verf-föhn. Vooral de kwastjes schroeiden weg onder de hitte van de föhn. Later kleurde ik witte chocolade, maar daar liep ik weer tegen de ‘slappe’ kleuren aan. Het werd uiteindelijk een mix.

Later hield ik het ‘verf-pallet’ warm op een plaatje en lukte het me eindelijk om te schilderen wat ik wilde. Mooie prentjes gemaakt, al zeg ik het zelf. Ik ben nog bezig een overzicht te maken op een andere plek op deze site. Op mijn youtube pagina kun je wat ‘making of’ filmpjes bekijken.

Maar eigenlijk begint het nu pas.. want ik loop aan tegen een interessante discussie. Eenieder die deze chocolade kocht of cadeau kreeg vroeg zich af: Ga ik dit opeten? Of bewaren? Het nodigt niet uit tot opeten..het is mensengen om iets moois te bewaren. Maar het is wel eetbaar en ook de chocolade is van goede kwaliteit. Wat zou jij doen? Ik ben er nog niet uit.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en heb ik het project even stop gezet. Laat me vooral weten wat jij hier van vindt!