Je hebt van die dagen..en soms helaas van die weken dat je moeilijk vooruit te branden bent. Zwaar hoofd, zware benen (eigenlijk alles zwaar) en gewoon de hele tijd moe. Deze dagen zijn het nu voor mij. Mijn oren zitten ook nog eens dicht, waardoor het helemaal lijkt alsof de wereld zich verkleint heeft naar een paar vierkante meter. En dat in Corona-tijd.. de wereld is dan al zo klein.

En daar komt mijn redder in nood (Roger, wie anders) met een recept aan zetten, die hij van de blog van Joy the Baker heeft geplukt. Cinnamon Sugar Pull apart bread.

We waren het er over eens; dit is zo’n typisch recept dat je op een nutteloze niks-doe-zondag gaat maken. Niet bepaald makkelijk in mijn geval, omdat ik nagenoeg altijd van alles doe, ook in het weekend. Maar dit past er makkelijk bij. Appeltje-eitje.. echt. Het recept is makkelijk; het moeilijkste is nog wel het wachten tussendoor. Daardoor is het misschien handig om een gedeelte van het recept op zaterdagavond te maken, als je echt een heerlijk brunch-broodje wil maken. Deeg maken en laten rijzen kan ook de dag ervoor. Kijk hier voor de hele beschrijving op de onderstaande link.

Ik had ‘m iets langer in de oven gedaan, wat achteraf helemaal niet nodig was. Het brood blijft van binnen erg klef als het warm is, maar is wel gaar. Verder had ik er te weinig zout in zitten. Ik had de tablespoon vertaald in een theelepel..foutje. Maar toch. Heerlijke zondagmiddag.

Ik heb inmiddels ook het recept (iets aangepast) in het Nederlands op een andere blog-post staan: Kaneelbroodjes.
De recepten van kaneelbroodjes en dit pull apart cinnamon bread lijkt veel op elkaar.