rauwe bonbons

Het is inmiddels overal in de winkel te koop en het heet erg gezond te zijn, maar wat is eigenlijk rauwe chocolade? En hoe maak je daar rauwe bonbons van? In deze workshop leren we de smaakverschillen herkennen, de temperatuur in de gaten te houden en gaan we aan de slag met diverse rauwe vullingen.

rauwe bonbons

De basistechnieken van bonbons maken worden behandeld en toegepast, om ook de rauwe chocolade een mooie glans te geven en de juiste ‘krak’.

rauwe bonbons met zachte frambozenvulling

gezond alternatief

De nadruk ligt op de smaak, kwaliteit en schoonheid van de bonbons; er wordt niet heel uitgebreid in gegaan op de voordelen voor de gezondheid (dat laten we over aan de experts). Maar allicht is het een gezond alternatief voor de gangbare bonbons.

De rauwe bonbons die we maken zijn lactosevrij, glutenvrij, veganistisch en met minder suiker en/of alternatieve zoetstoffen. De vullingen worden deels van te voren voorbereid, om tijd te besparen. Je krijgt aan het einde van de workshop alle recepten mee naar huis.
De chocolade die we gebruiken is rauw, maar gedeeltelijk kan ook gekozen worden voor hoge kwaliteit andere (biologische en niet rauwe) chocolade. Dit om de smaak-verschillen te herkennen.

waar: Ik heb een eigen locatie in Hilversum, wat ideaal is voor intiemere groepen (5-10 personen). Voor grotere groepen kunnen we samen naar een andere locatie kijken.
duur: 3 uur
Aantal: 8-10 personen.
kosten: €50,00 p.p.

No Comments

Leave a Reply