Chocolade

Chocolade taartenklus

Ik heb een tijdje geduld moeten hebben, maar vooruit dan, de foto’s staan in de krant. En Sofieke is best wel een beetje trots. 🙂

Een ruime maand geleden werd ik door fotograaf Peter opgebeld of ik zin en tijd had om voor hem (en voor de Telegraaf) 5 verschillende chocoladetaarten te bakken. Een week later zouden 5 winnaars van een receptenwedstrijd uitgezocht worden door de redactie en de prijswinnende recepten moesten gemaakt worden om op de foto te zetten. Aan de recepten mocht ik niets veranderen, het uiterlijk alsjeblieft wel. Ik had het nooit eerder gedaan, bakken voor een foto-shoot, maar -zoals dat gaat- ik hoorde me eerder ‘ja’ zeggen dan nadenken wat het allemaal in kon houden. En dat is maar goed ook.

Er komt ontzettend veel kijken bij het fotograferen van een paar taarten. Van enkele collega’s kreeg ik een dijk aan adviezen en waarschuwingen (‘Maak van alle taarten 2 exemplaren, voor als er wat mis gaat’, ‘Bak ze niet te bruin, want dan worden de foto’s te donker’, ‘Gebruik geen gewone slagroom, want die zakt in waar je bij staat’, etc..) en ondertussen maakte ik me druk dat er een lezer met een grote chocolade-bruidstaart aan zou komen zetten of zo..zo eentje waar je 4 dagen voor nodig hebt om ‘m in elkaar te zetten, maar het viel allemaal reuze mee. Eigenlijk leken de taarten qua opbouw erg op elkaar en het vergde dus wat creativiteit vanuit mijn kant om ze toch verschillend te maken, zonder de recepten aan te passen.
Maar bruin heb ik ze gebakken, die chocoladetaarten..

Unlimited Delicious was zo ontzettend lief om de bakkerij ter beschikking te stellen om de dag ervoor alle voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. In de zeer mooie studio van fotograaf Peter Kooijman  zijn we vervolgens met styliste Desiree van Dijk een dag bezig geweest met de vijf taarten. Het was echt super super-leuk om te doen!
Hieronder de foto’s:
Mascarponetaart met After Eight 

Guilty Pleasure:

Pepernotentaart:

Grootmoeders chocoladehageltaart:

Hemelse chocoladetaart:
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply