Kooktechnieken, tekeningen, Workshops

illustraties van eten.

illustraties van eten.

Het wordt tijd om met jullie te delen dat ik  hard aan het werk ben om een portfolio samen te stellen. Met als doel om mijn liefde voor koken uit te breiden met mijn liefde voor geïllustreerde recepten; illustraties van eten dus. Om die reden heb ik heel wat energie gestoken in het ontdekken van photoshop en eerlijk gezegd ben ik daar nog niet heel veel mee opgeschoten ;-). Neemt niet weg dat ik wél de liefde voor het tekenen weer heb kunnen ontdekken.  Want dat lag lang te verstoffen. Hoe precies, dat weet ik nog niet, maar ik wil eten verbeelden. Hiervoor heb ik wat cursussen gevolgd, van illustratoren die ik met jullie wil delen, want ze zijn leuk, lief, talentvol en meer dan het volgen waard.

Spaanse peper #watercolor #watercolour #dailydrawing #art #practising #food #oefenen day3

 

Kim Welling

Afgelopen winter volgde ik een cursus illustratie en photoshop bij Kim Welling. Veel geleerd, leuke meid, mooi werk.  Het was een kennismaking met het programma Photoshop voor mij..en dat is niet zo handig..die laptop is vele keren bijna door het raam naar buiten gegooid. Het is natuurlijk de bedoeling dat photoshop uiteindelijk tijd bespaart, maar vooralsnog ben ik 10x sneller met het potlood in de hand. Maar toch; ik merk dat ik veel dingen al sneller oppak. Ik zou iedereen deze cursus aanraden, echt.
Eén van de opdrachten was: teken een recept. Yeah! Een kolfje naar mijn hand (hoezo druk opvoeren..). Na veel geploeter en verplicht gebruik van diverse photoshop-lagen:

receptpasta carbonara

Ik ben super trots! :-)).

De illustratie studio

En afgelopen maand heb ik nog een cursus gevolgd van een dag, bij Valesca van Waveren en Claudi Kessels
Twee illustratoren waar ik enorm veel bewondering voor heb en het werk wat ze maken is jaloersmakend goed. Ze gaan dit in de toekomst vaker doen onder de naam: ‘de illustratie studio’. De opzet van de cursus is supergoed en de cursisten stuk voor stuk zó talentvol dat ik bijna in huilen uitbarstte van de zenuwen. Ook deze dag was de opdracht het tekenen van een recept (Jippie, wat een toeval!) en dit keer kreeg je een recept toebedeeld, wat onderdeel gaat worden van een kalender. Ik besloot te beginnen met aquarelverf en geen potlood te gebruiken als een poging om uit mijn comfort-zone te stappen. Heb heerlijk zitten verven en aan het einde van de cursus kreeg ik het benauwd. De bedoeling: in scannen en bewerken tot een mooi recept. Dit werd het huiswerk en thuis werkte ik mezelf compleet in de hoek. Knippen en plakken in photoshop leverde frustraties op en geen mooi beeld. Uiteindelijk heb ik het wat letterlijk genomen:
IMG_3955Om vervolgens uit te komen op een nieuw concept. Zoals Valesca zegt: Photoshop zonder Photoshop. Dit zou nog wel eens kunnen werken voor mij :-).

farrotto

En weer zit ik hier een partij trots te wezen op mezelf. Ik kan jullie vertellen; dat voelt best lekker. Dus ik ga ermee door. En ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat me weten als je dit met regelmaat zou willen terug zien: een getekend recept. Dan maak ik er een regelmatig terugkerende post van.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply