Chocolade, Nagerecht

Een goed voornemen. In de vorm van een choco-moesje.

Zo. Ik ben net een beetje aan het bijkomen van een geweldig piratenfeest met Oud en Nieuw en nu barst ik natuurlijk van de goede (nieuwe en oude) voornemens en één daarvan is wel het updaten van mijn blog. Die heb ik toch echt GIGANTISCH verwaarloosd. Het werd zo’n ding wat bleef kriebelen in mijn hoofd: blog blog…BLOG..BLOOOOG! (steeds groter, je snapt ‘m wel). Het probleem is vaak dat ik ná het maken en het eten van iets heel lekkers, ineens bedenk dat het een leuke blogje had kunnen zijn. Awel. Laat ik dus gewoon beginnen en niet uitstellen.

Met een receptje van een super-simpel chocolade-moesje. Eentje om je vingers bij af te likken. Eentje die niet kán mislukken. Echt niet.
Natuurlijk weet ik dat het een ‘mousse’ is, maar omdat het recept voor één persoon is, klinkt moesje beter. 🙂 Dit één-persoonsmoesje doet het overigens prima met z’n tweeën. Want als je aan het afvallen bent (stel), dan kun je maar beter geen grote bak maken..daar is niemand mee geholpen.

IMG_1708

Eén-persoons-choco-moesje

1 groot ei
30 gram chocolade (in stukjes gehakt)

Meer heb je niet nodig aan ingrediënten. Eerst ga je het ei scheiden; daar heb ik hier een leuke tip voor staan. Klop eerst het eiwit totdat het goed stevig is in piekjes en daarna het eigeel in een ander bakje, totdat het wit-schuimig is. Ondertussen smelt je het beetje chocolade au-bain-marie of 30 seconden in de magnetron. Mocht je melkchocolade gebruiken raad ik je dat laatste niet aan..verbrandt te snel. Meng de gesmolten chocolade (pas op, mag niet te heet zijn) voorzichtig met het eigeel, met een spatel, zo’n flexibele. Vervolgens voeg je het eiwit toe, met de techniek die ik eerder in een blog heb beschreven: familie maken. Schep het over in een schoon bakje en laat het afkoelen in de koelkast tot je het op wil eten (uitdaging..).

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply