Chocolade, Chocolade-technieken, Happy chocolate, Nagerecht, Suikervrij, Veganistich

Mango met chocolade

Gedroogde mango’s, omhuld met pure chocolade. Het is één van die lekkernijen waar je me (bijna) `s nachts voor uit mijn bed mag halen. Gedroogde mango’s zijn tegenwoordig in elke gespecialiseerde notenwinkel wel te krijgen, maar ze zijn niet goedkoop. Geen wonder, ik heb me laten vertellen dat er 450 kilo verse mango’s nodig zijn om 20 kilo gedroogde over te houden. Maar dan heb je ook wel wat.Zeker wanneer je ze koopt met een laagje mooie pure chocolade.

 

Het zette me deze week aan om zelf eens mango te drogen. Ik heb zo’n handige droogmachine die ik veel te weinig gebruik. Dus voor ik op weg ging naar een workshop, heb ik 2 mango’s geschild en op ongeveer 50 graden 12 uur lang gedroogd. De eerste keer dat ik dit probeerde, waren ze erg zuur van smaak. Waarschijnlijk had ik niet echt hele rijpe mango’s te pakken. Deze keer daar extra op gelet en voor de zekerheid halverwege nog even ingekwast met suikerwater. Het resultaat is prima!

Gisteravond, op mijn vrije avond, heb ik het leuke deel mogen doen: de chocolade smelten en ze omtoveren tot mooie glanzende creaties. Ik ben rots op mezelf en heb weer een kerstkadootje af. Ik denk dat ik ook maar een zakje aan mezelf ga geven dit keer..

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply