Activiteit, Nagerecht, Suikervrij, Veganistich

Appels plukken.

Dagen korter, nachten kouder, meer regen, en ga zo maar door. De eerste maand na de zomervakantie blijft elk jaar weer wennen. We weten het natuurlijk al. Herfst.

Dat vraagt om beweging. En buiten zijn. En een typische herfst-activiteit.
We zijn appels gaan plukken in een grote boomgaard in Lisserbroek: De Olmenhorst. Een plek waar ik al jaren van plan ben om eens te gaan kijken (ik doe niet aan bucket lists, maar zoiets). Ik besloot er een appelmoes feestje omheen te organiseren: Met Roger, Karina en Gaura togen we ernaartoe om appels te plukken en daarna gezellig met z’n allen appelmoes maken en koken en bakken met appels.
Ondanks dat de Olmenhorst tegen viel qua lokatie (rommelig, druk) hebben we tassen vol appels geplukt en was het erg gezellig. Echt; ik ben vast van plan meer van dit soort uitjes te organiseren; het is zó leuk om samen bezig te zijn! En het kan ook een stok achter de deur zijn om ook echt te gaan. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar hier in huize Reuver/Sparla zijn we erg van het op het laatste moment de plannen aanpassen.. :-). En Gaura en Karina zijn een feest om mee rond te banjeren, dat ook.

IMG_1958

Santanas. Ze lenen zich prima voor appelmoes. Lekker zuur-zoet en fris. Ruim 20 kilo appels! Ga er maar aan staan om ze allemaal te schillen. Nou, dat bleek zich prima op te lossen. Karina en Gaura (3) brachten de appelschiller mee. Fluitje van een cent. In een handomdraai geschild, klokhuis eruit én in mooi schijfjes gesneden. Wauw!

IMG_1965

We hebben 4 pannen appelmoes gemaakt: gezoet met kokosbloesemsuiker, met suiker en kaneel, met suiker en gember en met suiker en kruidnagel. Vraag me niet om een recept. Dit ging totaal uit de losse pols: Appels in de pan, een glas water tegen het aanbranden, suiker erover strooien (niet teveel), kaneel..opzetten, proeven (oef! Te zuur? Gewoon nog wat suiker erbij). Vervolgens potjes uitkoken, vullen en klaar! Zo makkelijk. Daarnaast hebben we ons vermaakt met appelroosjes maken (recept volgt, maar dan aangepast; want ondanks de schoonheid van de roosjes, smaakten ze niet lekker genoeg naar mijn zin).
IMG_1968

en heb ik de droger gevuld met appelschijfjes. Dit kan natuurlijk ook in de oven. Leuk om cadeau te doen. En óók een heerlijke frisse suikervrije snack. Droger is echt leuk! Heb er dit weekend ook een hele lading verveine in gedaan, om thee van te maken, maar dat is weer een ander verhaal ;-).

IMG_1984

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply