Activiteit, Bakgerechten, Catering, Chocolade, Kooktechnieken

verjaardagscatering

R. is jarig geweest. Op zondag nog wel en 50 nog wel. Hij heeft natuurlijk 50 mensen uitgenodigd die allemaal rond etenstijd kwamen, dus werk aan de winkel. Ik verzorgde alle zoete hapjes..liefst geen grote taarten, want we houden niet van afwassen, dus alles in mini-vorm. De hele week bezig geweest en het resultaat mag er zijn. Helaas geen foto’s. Volgende keer misschien. Maar het volgende gemaakt: sinaasappel-macarons, champagne-truffels, chocoladesoesjes, frambozenmousse-taart en cheesecake. Voor de hartige hapjes gemaakt: tomatensoep, verschillende quiches, eiersalade, humus, pizza en feta-flapjes.

De soesjes zijn heel eenvoudig te maken. Klik hier voor het filmpje van Cees Holtkamp, waar hij heel helder uitlegt hoe je kleine soesjes maakt. Als ze afgekoeld zijn vul je ze met een spuitzak met opgeklopte slagroom. Ondertussen smelt je pure chocolade au bain marie boven een pannetje water. Als de chocolade gesmolten is, breng je het al roerende terug naar 32 graden precies. Dan krijg je een chocolade die heel mooi glanzend opdroogt. Bij 32 graden mag je de gevulde soesjes één voor één in de chocolade dopen. Laat ze goed afkoelen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply