Kooktechnieken, Workshops

Sushi Sofia goes Vega

Hoe lang kun je met een idee rondlopen, alvorens je het daadwerkelijk uitvoert? Lang, heel lang.
Ik geef inmiddels al een jaar of vijf (sushi)workshops en al even lang speelde ik met de gedachte om mijn eigen huis eens grondig te verbouwen en het geschikt te maken om af en toe workshops te geven. Langzaam maar zeker kreeg het vorm: de muren hebben een kleur (dat is bij Sofieke een hele bevalling), van de keuken is een open keuken gemaakt en de tafel is lang genoeg om 10 mensen aan te laten zitten.

Maar dit weekend was het dan eindelijk zover: Ik heb een vegetarische sushiworkshop gegeven bij mij thuis in Amsterdam, aan mijn familie. Het werd een try-out op diverse fronten en bleek een succes (op alle fronten).
Naast deze nieuwe locatie was het de eerste keer dat ik een workshop gaf aan mijn broers, zus, moeder en vrienden. Ik heb een superlieve familie en tóch was ik bloednerveus..droomde ik de nacht ervoor dat mijn oudste broer er na 10 minuten vandoor ging om een patatzaak op te zoeken..om maar wat te noemen. Verder is de helft vegetariër, dus wilde ik juist hen uitnodigen om mijn nieuwe workshop uit te proberen:

Vegetarische Sushi.


Nou is dat niet echt heel ingewikkeld, omdat veel sushi al geschikt is voor vegetariërs. Maar het heeft natuurlijk de stempel dat (rauwe) vis onmisbaar is. Maar sushi (wat ‘rijst’ betekent) is erg geschikt om zo ongeveer alles wat je lekker vindt te combineren in een hapje. Vlees, vis, groenten, ei, of wat nog meer. Voor deze workshop heb ik allerlei groenten gecombineerd met tofu (gerookt en gemarineerd), paddestoelen, blauwe kaas en/of tamago (omelet). Het leverde kleurrijke hapjes op, waar zelfs de niet-vegetariërs van hebben gesmuld (oké, eerlijk is eerlijk, alleen broer T. heeft tóch nog even genoemd dat zalm toch óók lekker is in sushi..).

Naast de Temaki (handrol), was ook de Urimaki een favoriete sushi. De kleurige sesamzaadjes brachten er een extra smaak aan; pittig of gerookt. Zus M. bleek een waar talent..duidelijk geen onbekende in de keuken. Haar inside-out was een pareltje, te zien aan onderstaande foto:

Wat in eerste instantie niet gedacht werd: het is een volledige maaltijd, deze Japanse tapas. Met een goed gevulde maag en met een extra bakje (voor de lunch de volgende dag), ging ieder huiswaarts. R. en ik hebben nog een feestje opgeluisterd met een grote tas vol vers gemaakte sushi. Vegetarisch of niet: met sushi kun je nog indruk maken!

Denk je nu ook, dat lijkt me wel wat..zo’n sushiworkshop? Neem dan gewoon even contact op met mij. Alle verschillende sushi’s (of het nu hosomaki’s zijn, futomaki’s, nigiri, Urimaki of/en Temaki) worden begeleid met verwarmde Saké en groene thee. De prijs is vanaf €45,00 p.p.(afhankelijk van het aantal personen, de locatie en de ingrediënten).

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply