Chocolade, Chocolade-technieken, Happy chocolate, rauw, Suikervrij, Veganistich, Workshops

Workshop Rauwe Bonbons

In steeds meer winkels kom je het tegen. In mooie (peperdure) reepjes, in nibs en poeder: Rauwe chocolade. Een product dat meer dan andere soorten chocolade een mega-opmars heeft gemaakt in Nederland en andere landen. Het heet een ‘superfood’ te zijn. Maar wat is rauwe chocolade eigenlijk? Hoe wordt het gemaakt en waarom is het zo populair? Wat doet het met de smaak en hoe bepalen we hierin de kwaliteit?

In het land van de chocolatiers is dit een redelijk on-ontgonnen gebied. Traditioneel gezien stop je de smaak in de chocolade, door de bonen op een bepaalde manier te roosteren. Dus hoe los je dit dan op? Het lijken twee werelden te zijn: ‘gezondheids-land’ en de klassieke ‘chocolade-wereld’. Dus bij deze ga ik eens kijken of ik de twee een beetje dichter bij elkaar kan brengen.

Dat doe ik doormiddel van een nieuw ontwikkelde workshop, waarin ik de mensen leer dat ook ‘rauwe’ bonbons net zo kunnen glanzen. De verwerking van chocolade valt binnen de regels van ‘rauw’. Dus dat is mooi meegenomen. Los van het gezonde aspect; hoe kunnen we smaak en kwaliteit herkennen? Wat zegt je ‘mondgevoel’? Hoe maken we er prachtige kunstwerkjes van, i.p.v. het te behandelen als een medicijn wat naar binnen gewerkt moet worden ten bate van de gezondheid? Daarnaast zullen een groeiende groep mensen die een allergie hebben of kiezen voor een bewust leven (lactose, suiker, veganistisch) blij zijn met deze workshop.

Hieronder de workshop zoals ik het aanbied op mijn site:

‘Rauwe’ Bonbons

IMG_2076

Het is inmiddels overal in de winkel te koop en het heet erg gezond te zijn, maar wat in nou eigenlijk ‘rauwe’ chocolade? In deze workshop leren we de smaakverschillen herkennen en gaan we aan de slag met diverse rauwe vullingen. De basistechnieken worden behandeld en toegepast, om ook de rauwe chocolade een mooie glans te geven en de juiste glans.

De nadruk ligt op de smaak, kwaliteit en schoonheid van de bonbons; er wordt niet heel uitgebreid in gegaan op de voordelen voor de gezondheid (dat laten we over aan de experts).

De te maken bonbons zijn lactosevrij, glutenvrij, veganistisch en met minder suiker en/of alternatieve zoetstoffen.
De chocolade die we gebruiken is rauw, maar gedeeltelijk kan ook gekozen worden voor hoge kwaliteit andere (biologische) chocolade.

duur: 3-4 uur
kosten: vanaf €75,00 p.p.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply