Bakgerechten

Cinnamon sugar pull-apart bread

 

Je hebt van die dagen..en soms helaas van die weken dat je moeilijk vooruit te branden bent. Verkouden, zwaar hoofd, zware benen (eigenlijk alles zwaar) en gewoon de hele tijd moe. Deze dagen zijn het nu voor mij. Mijn oren zitten ook nog eens dicht, waardoor het helemaal lijkt alsof de wereld zich verkleint heeft naar een paar vierkante meter.

En daar komt mijn redder in nood (R.. ook flink verkouden) met een recept aan zetten, die hij van de blog van Joy the Baker heeft geplukt. We waren het er over eens; dit is zo’n typisch recept dat je op een nutteloze niks-doe-zondag gaat maken. Niet bepaald makkelijk in mijn geval, omdat ik nagenoeg altijd werk in het weekend. Maar -jippie- deze zondag ben ik ziek; lekker ziek in Hilversum..voor een warm brandende kachel en stapel kranten en boeken..alle tijd voor mijn nieuwe verslaving (wordfeud) en alle tijd om tussendoor dit aanlokkelijke recept te proberen. Appeltje-eitje.. echt. Het recept is makkelijk; het moeilijkste is nog wel het wachten tussendoor. Daardoor is het misschien handig om een gedeelte van het recept op zaterdagavond te maken, als je echt een heerlijk brunch-broodje wil maken. Deeg maken en laten rijzen kan ook de dag ervoor. Kijk hier voor de hele beschrijving op de onderstaande link.

En mijn resultaat:

 Ik had ‘m iets langer in de oven gedaan, wat achteraf helemaal niet nodig was. Het brood blijft van binnen erg klef als het warm is, maar is wel gaar. Verder had ik er te weinig zout in zitten. Ik had de tablespoon vertaald in een theelepel..foutje. Maar toch. Heerlijke zondagmiddag. En met wordfeud ook nog gewonnen. Ik zou mezelf bijna wat vaker zo ziek wensen. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply