Veganistich

Pluk de dag en eet ‘m op.

Mm..deze blog had ik toch echt 2 weken eerder af willen hebben. Vóórdat die buitengewoon zinderende zonnige dagen begonnen.

Weken heeft het geregend hier. Duistere klamme koude dagen. Vooral als je binnen zat en naar buiten keek, zo schuin naar boven..druipend druilerig. Om gek van te worden. Dat waren van die weken dat je vanalles uit de kast moest trekken om de zon in huis te halen. Of uit de tuin trekken liever gezegd. Niet dat de natuur er zich heel veel van aantrekt..groeit en bloeit gewoon lekker door: bloemetjes overal.. en nou blijkt dat je bijna alle bloemen kunt eten!
Een perfecte remedie geweest voor mij, om de grauwe sfeer aan te pakken en de zomer binnen te halen.

Bijna elke maaltijd die ik at de afgelopen weken werd opgeluisterd met een bord vol bloemen. Oost-Indische kers in verschillende kleuren en smaken, komkommerbloemetjes, afrikaantjes, komkommerkruid, korianderbloemetjes, anijsbloemen, madeliefjes, goudsbloemen, rozenblaadjes, erwtenbloemetjes, bonenkruid, uitgeschoten rucola, lavendelbloemetjes..elk met een eigen smaak..soms heel subtiel (in smaak en verschijning), soms indrukwekkend schreeuwerig. Wat een pracht en wat een goed idee! Succes verzekerd; je wordt er blij van, zeker weten. En je maakt er indruk mee, tijdens een etentje. Deze bloemen hebben qua smaak niet veel meer nodig dan een lichte dressing. Laat je niet verleiden door andere liflafjes als noten of kaas..het leidt af. Bij het bordje op de foto hieronder heb ik wat schijfjes gepofte biet uit eigen tuin gedaan..dat was weer wel erg lekker.

Wat een voorrecht om een moestuin te hebben, die eigenlijk veel te groot is en net iets te ver weg, waardoor de planten naar hartenlust uitschieten en de mooiste bloemen laten zien. Ik ben nu aan het wachten op de uitgeschoten krop sla: een indrukwekkend gevaarte geworden die tot mijn middel komt en op het punt staat bloemen tevoorschijn te toveren. Ben benieuwd hoe die smaken. Kijk; zo heeft het soms z’n voordelen om een luie tuinder te zijn. Foto’s volgen. En ondertussen: pluk de dag en eet ‘m op.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply