Glutenvrij, Nagerecht, Smoothie time, Veganistich

Bananenshake

Het is zomer deze week. Ik vind het dan extra leuk om naar de markt te gaan. Lekker buiten boodschappen doen en met -meestal- veel te veel groenten en fruit thuis komen. Dat heb ik nou altijd met bananen.Laat ik me verleiden door zo’n mooie grote tros en thuis worden ze in een paar dagen rijp. Dat vraagt dus om een snelle oplossing: De bananenshake!

Ingrediënten:
-Banaan
-water

Het ziet er natuurlijk wel erg karig uit, maar het is ook een basisrecept. Wat moet je doen? Op de dag dat je de rijpe bananen koopt, snijd je ze in stukjes (zonder schil natuurlijk) en doet elke banaan in stukjes in een plastic zakje of bakje. Het blijft best lang goed in de vriezer maar ook de volgende dag is het al te gebruiken. Doe de stukjes bevroren banaan in een blender en giet er een glas water bij. Blender aan..even geduld en voilá, je hebt een bananenshake. De banaan zorgt voor een heerlijk melkerige substantie..en het is perfect te combineren met heel veel andere soorten fruit. Of simpelweg een paar blaadjes munt erdoor mixen is goddelijk! Je kunt natuurlijk het water natuurlijk vervangen door melk, maar melk is niet goed voor elk..
Als ik het al vervang dan is het door een glas verse sinaasappelsap: mjam!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply